Барселона постави бомбастична цена от 100 милиона на евро на най-добрия си защитник Роналд Араухо. 25-годишният уругваец е обект на интерес от доста клубове от Европа и на "Камп Ноу" обмислят вариант да го продадат, за да закрепят бюджета си. Това обаче ще се случи само, ако в клуба пристигне оферта, която да задоволява финансовите изисквания на каталунците, пише "Спорт".

В последните месеци се говореше, че Араухо е желан от Манчестър Юнайтед и от Байерн (Мюнхен). На този етап обаче никой от двата клуба не е склонен да плати подобна сума, за да си осигури услугите му. От друга страна обаче и двата клуба могат да предложат доста по-добра заплата на бранителя и това може накара самия играч да притисне шефовете на Барса за трансфер.

Ако все пак до сделка не се стигне и Араухо остане на "Камп Ноу", в клуба може да помислят да му предложат удължаване на договора, който изтича през 2026 година. Така хем каталунците няма да се притесняват, че могат след време да го изпуснат без пари, а междувременно и самият играч ще получи увеличение на възнагражданието си и това ще намали евентуално напрежение между него и шефовете.

От Барселона не смятат активно да търсят купувачи за Араухо, но ако такива се появят, със сигурност ще седнат на масата за преговори. Както вече стана дума, единствената причина каталунците да са склонни да се разделят с един от най-добрите си играчи е, че така могат да напълнят касата си и да се справят по-лесно с изискванията на Финансовия феърплей. А евентуалната продажба на уругваеца няма да е чак такъв проблем, къй като Чави Ернандес разполага с достатъчно богат избор от играчи в центъра на отбраната.

Последвайте каналите ни в: