Отборът на Монреал Импакт допусна загуба с 2:3 в домакинството си на Интер Маями от 12-ия кръг от редовния сезон в Мейджър Лийг Сокър в САЩ. Българският национал Доминик Янков също взе участие в мача. Той се появи като резерва в 63-тата минута на мястото на Жул-Антони Вилсен.

Канадците могат да съжаляват за начина, по който изпуснаха мача. Те първи взеха преднина от два гола. Брайс Дюк откри резултата в 22-рата минута, завършвайки бърза контраатака. След това домакините удвоиха в 32-рата минута чрез Жул-Антони Вилсен, който комбинира с Ариел Ласитър и с прецизен удар прати топката в далечния ъгъл на вратата за 2:0.

В края на първото полувреме обаче Интер върна два гола за отрицателно време. Първо в 44-тата минута Матиас Рохас се разписа след брилянтно изпълнен фаул. В 4-тата минута на добавеното време Луис Суарес вкара за 2:2 след центриране от корнер.

В 59-ата минута гостите направиха и пълен обрат. Автор на победния гол бе Бенджамин Кремаски, който се пребори за топката със защитник в наказателното поле и от паднало положение успя да я прати във вратата за 2:3.

The accuracy from Matías Rojas to Benja who gives us the lead 🎯🤩 pic.twitter.com/ToQoBDGM97

— Inter Miami CF (@InterMiamiCF) May 12, 2024

Така Интер Маями продължи отличната си победна серия, която вече е 5 поредни мача. Отборът е лидер в Източната конференция с 27 точки в актива си. Монреал пък продължи да затъва, записвайки 4-ти мач без победа, като остава на 12-тото място с 12 точки до момента.

Последвайте каналите ни в: