Карло Анчелоти достигна за шести път до финал в Шампионската лига. На “Уембли” неговият Реал Мадрид ще се изправи срещу Борусия (Дортмунд). Италианският специалист се е срещал с германския тим многократно през години. В тези мачове наставникът е излизал победител 7 пъти, като в един случай след дузпи, и е бил победен в шест случая.

Първият сблъсък на Анчелоти с Борусия е през 1997 г., когато той е треньор на Парма. Двата отбора се срещат в груповата фаза на Шампионската лига и си разменят по една победа.

Като наставник на Милан Анчелоти два пъти се изправя срещу Дортмунд. На полуфиналите в Купата на УЕФА през 2002 г. “росонерите” претърпяват тежко поражение с 0:4 в Германия и успехът им в реванша с 3:1 не е достатъчен за класиране на финала. Следващия сезон двата отбора са в една група в Шампионската лига. Милан печели с 1:0 в Дортмунд, а германците побеждават със същия резултат в Милано.

Ancelotti e Borussia Dortmund, i precedenti da allenatore nelle coppe europee#UCL #SkyUCL #RealMadrid #SkySport https://t.co/9ij6WaTovK

— skysport (@SkySport) May 9, 2024

Анчелоти е треньор на Реал Мадрид, когато отново му предстои сблъсък с Борусия през 2014 г., когато тимът е воден от Юрген Клоп. На четвъртфиналите в Шампионската лига “белите” печелят с 3:0 на “Бернабеу”. Те губят реванша с 0:2, но продължават напред и същата година вдигат купата.

Периодът на Анчелоти начело на Байерн логично е свързан с най-много мачове срещу Дортмунд. Италианецът се задържа на “Алианц Арена” малко повече от година, като за това време има пет сблъсъка срещу този съперник. Два пъти печели Суперкупата на Германия след мачове в Борусия, като единия минава през дузпи. Двата отбора си разменят по една победа в първенството, а в Купата на Германия Дортмунд отстранява баварците след успех с 3:2.

Последвайте каналите ни в: