Сагата около бъдещето на Алваро Мората продължава. Нападателят на Ювентус от няколко часа е в Мадрид с надеждата, че ще успее да премине в Барселона. Не е тайна, че каталунците искат да привлекат под наем испанския национал, но осъществяването на операцията се затруднява от няколко фактора. 

Преди няколко седмици Юве не искаше да пусне Мората, но сега ситуацията е различна, защото “бианконерите” са много близо до закупуването на Душан Влахович. Това означава, че няма пречки “старата госпожа” да прекрати наема на нападателя, но Барселона ще трябва да получи “да” и от клуба, който държи правата му - Атлетико Мадрид. 

Според испанските медии “дюшекчиите” не искат отново да преотстъпват Мората, а да го продадат. Освен това, Барселона няма да може да си позволи заплатата на играча, ако Усман Дембеле не удължи договора си до края на седмицата. Другият вариант е французинът да бъде трансфериран, но на този етап индикациите са, че той има желание да остане на “Камп Ноу” и ще проведе една последна среща с шефовете на клуба, след която всичко ще се изясни. 

Мората пристигна в Мадрид заедно с агента си, а малко по-късно се появиха негови снимки от хотела. Преди това той беше лаконичен на летището, като заяви пред репортерите:” Честно казано, не знам какво искате да ви кажа”.