Хебър все още има шансове да се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига. Родният първенец, който е дебютант в най-силния клубен волейболен турнир в Европа, получи служебна загуба за мача с Фридрихсхафен, след като нямаше как да пътува до Германия. Тигрите отказаха визитата на местния гранд заради предстояща карантина при завръщането им в България. Това позволи на немците да излязат на второ място в група А, но с мач повече от състава на Камило Плачи и Кнак Рьозеларе.

Сметките показват, че Хебър продължава да е в играта по отношение продължаване в следващата фаза на турнира. Това може да се случи, ако пазарджиклии вземат двете си домакинства с белгийците в средата на февруари. Преди това, на 9-и те ще приемат Ястрежебски Венгел. Поляците вече си осигуриха не просто класиране за 1/4-финалите, но и първата позиция в потока, без значение от последващите им резултати. Това означава, че те едва ли ще пристигнат в България с водещите си имена и да рискуват евентуални контузии или заразяване с коронавирус. Развой, който може да отвори още по-широко вратите на Хебър към продължаване към Топ 8. При такъв вариант тигрите ще имат директен сблъсък именно с Кнак за втората позиция, а оттам и за място в елиминациите на турнира.

„Знаехме, че можем да се класираме за1/4-финалите, ако спечелим 3 точки. Страхотна работа е да бъдем вече на 1/4-финалите след 4 мача. Целта на отбора и клуба беше да отидем поне на четвъртфиналите. Още не е свършило нищо, трябва да продължим и да спечелим тези два последни мача в групата. Сега ще си починем и трябва да сме готови за следващите двубои“, каза след успеха над Кнак с 3:0 капитанът на Ястрежебски Венгел Бенжамен Тонюти.

С шанс за място на 1/4-финалите е и ЗираатБанк. Турският гранд, където играе Мартин Атанасов, победи друг полски тим – Варшава, с 3:1 в Анкара. Българинът бе избран за MVP на мача, като заби 24 точки (4 блока, 4 аса, 55% в атака, 56% позитивно посрещане). Неговият тим събра 9 точки преди визитата на аутсайдера Маасейк на 8 февруари.

"Тема Спорт"