Треньорът на вратарите в Славия Радостин Станев даде интервю пред камерата на Sportal TV в Турция, където продължава подготовката на "белите". Бившият страж на Спартак Варна, ЦСКА, Локомотив София и Легия Варшава направи интересен анализ, а се върна и назад във времето. 

"В днешно време от огромно значение е играта с крака на един вратар. Разбира се, трябва да имаш и здрава психика. Щастлив съм, че Светослав Вуцов спечели приза за най-добър вратар за 2021 година. Мисля, че никой не го е правил досега на такава възраст. Имаме добри вратари. Даниел Наумов в момента има проблеми, малко по-сложен характер е, това му пречи. Ако гледа, да не ми се обижда. Хубаво е да имаш характер във футбола, но трябва да има някаква граница. Говорил съм си с него, трябва да бъде малко по-смирен, той има добро бъдеще. Спряха да го викат сега в националния отбор, но да потърси вината първо в себе си. Вуцов и Наумов са двама много добри и талантливи вратари. Според мен Димитър Евтимов трябва да получи повече шанс за изява в ЦСКА. Да не забравяме и Димитър Митов, който има много силни изяви в Англия. 

Имах възможността да играя в ЦСКА с изключителни футболисти - Христо Стоичков, Емил Костадинов, Трифон Иванов, лека му пръст, Емил Кременлиев, Ивайло Андонов, Бончо Генчев, Милен Петков, Методи Деянов, Стилиян Петров... Според мен, ако тогава не бяха сменили Георги Василев, щяхме да станем шампиони и да спечелим Купата на България. След онзи финал с Левски, когато загубихме с 0:5, плаках много. Мачът можеше да се развие и по друг начин, в началото на мача Емо Костадинов удари две греди, можеше да стане различно. За ЦСКА всяко друго място освен първото е неуспех. ЦСКА е най-великият български клуб!

Когато Славия спечели Купата срещу Левски беше наистина голяма емоция. Аз държах трофея и го занесох от стадион "Васил Левски" до нашия стадион. Отидох при Жоро Петков и му казах: "Ето, вземи я ти! Тя е твоя". Той направи феноменален мач, спаси всичко! Преди продълженията на финала, Жоро поиска да събере момчетата и да им каже нещо, аз присъствах на това нещо. Каза им: "Момчета, вие вече сте победители! Независимо какво ще стане в продълженията или при дузпите, ако се стигне до такива, вие вече победихте! Да го знаете". Много силни думи, незабравими моменти", заяви Радостин Станев.

Очаквайте скоро видео с цялото интервю на Радостин Станев!