Черноморец отстъпи със 79:84 на Балкан в първия мач от полуфиналната серия в Националната баскетболна лига, а след срещата треньорът на „акулите“ Васил Евтимов обясни причините за поражението.

„От всеки мач може да се извадят позитиви, просто този трябва да го забравим. Искам да поздравя Балкан, днес ни надиграха. Фрапиращо за мен имаме само 6 точки на контраатака. Не можахме да си използваме нашето оръжие, така че това трябва да го поправим. Не е фатално. Единственото фатално е, че загубихме домакинското предимство. Ако искаме да продължим напред, на всяка цена трябва да вземем мач №2. Може да вземем положителни неща от всеки мач, но от този има доста негативни, които ще се опитаме да поправим още утре.

В началото на четвъртата част извадих Травис за две минути, защото той трябва да почива. Няма как да играем мач след два дни и той да играе над 35 минути. Може да играе, но след два дни ще бъде контузен. Знаех, че Евгени няма да може да играе, днес Травис игра най-много, но не сме загубили там мача.

Баскетболът е игра на серии, просто те направиха тяхната в този момент, но не мога да обвинявам никого. Днес ни надиграха, трябва да поздравим Балкан и просто да изиграем по-силен мач. Имаха много голяма успеваемост от тройката – имат 13, което е нещо, което в нашата зала е много. Последния мач, в който ни победиха с една точка, тогава бяха вкарали само половината, а днес имаха 7 на почивката и отварят мача с 4 тройки. Там трябва да сме малко по-концентрирани.

Сега трябва да почиваме и след два дни отново ще се срещнем тук. Причината Шон Смит да не играе е треньорско решение, ще видим как ще е след два дни. За Христо Захариев надявам се да е добре.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto