ЦСКА - София не е заплатил трансферна сума за второто си зимно попълнение Браян Морено, твърди “Тема Спорт”. 22-годишният колумбиец пристигна на “Армията” като свободен агент, след като в края на годината е приключил отношенията си с Атлетико Уила. 

През есента офанзивният футболист изигра 19 двубоя с екипа на единствения клуб, чиито цветове е защитавал досега през кариерата си, като в тях отбеляза три попадения и бе сред най-добре представилите се играчи на тима. Силните му изяви обаче не помогнаха на Атлетико, който завърши на последно място в колумбийския елит и изпадна в Примера Б. 

Морено на два пъти е участвал и е печелил промоции с клуба във второто ниво на местния футбол. При третото изпадане обаче нападателят, който вече е утвърден играч в колумбийския елит, е разтрогнал договора си с клуба по взаимно съгласие. Именно такава е била договорката между двете страни в началото на кампанията, когато отново към Морено е имало силен интерес от други отбори. Той не е стихнал до зимата, като в началото на януари колумбийските медии смятаха офанзивния футболист, който може да действа както на върха на атаката, така и по двата фланга, за сигурно ново попълнение на местния гранд Милионариос. В момента при вицешампионите тече голямо обновяване на състава, а на този етап тимът е привлякъл петима нови играчи и се е разделил с още толкова. 

Морено действително е бил много близо до подпис с водения от Алберто Гамеро отбор, но тогава се е появило предложението на ЦСКА - София. То е било доста по-добро от финансова гледна точка, а освен това е дошло в точния момент за Морено, чието желание било да продължи кариерата си извън границите на родината. 

Това ще е първият престой на колумбиеца вклуб извън Южна Америка, като същото се отнася и за другото зимно попълнение на “червените” - Маурисио Гарсес.