Балкан победи с 84:79 (25:22, 14:16, 22:21, 23:20) Черноморец в първия мач от полуфиналната серия между двата отбора от Националната баскетболна лига, а след срещата треньорът на тима от Ботевград Васил Христов коментира формулата на успеха.

„Най-важното беше, че всички, които влязоха, имаха своя принос и своите моменти. Те бяха търпеливи и контролирани. През първото полувреме имахме повече грешки от необходимото и допуснахме много точки от тях. Успяхме да го лимитираме след това, да имаме по-сериозна организация и да запазим енергията и старанието до края.

Ние имаме дълга ротация и всеки от играчите се хвърли днес на терена, без значение срещу кого бяха, те се стараеха в защита. Когато поставиш един отбор под напрежение през цялото време, е нормално да намерим нашия момент и нашия период, в който да вкараме няколко лесни коша и да отворим разлика. За наше щастие днес това се получи.

Разликата няма значение, въпросът е, че накрая направихме мача малко изнервен и дадохме шанс на Черноморец да се върне. Те реализираха някои страхотни тройки на Макконико, при едната допуснахме голяма грешка, тя си е за нас, но ако реализирахме фауловете, щеше да е по-спокойно за нас. Отдавам го, че има напрежение, че все пак имат спокойствието, че има някаква преднина. Това малко те отпуска, в същото време знаеш, че трябва да вкараш. Нормално е, случва се, важното е да не го повтаряме.“

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Startphoto