Днес се навършва един месец от стартиралата демонтажна дейност на стадион "Българска армия". До момента са отделени бетоните от трибуните на секторите "Б", "В" и "Г", а през следващия месец предстои да бъде разделен отпадъкът и от сектор "А".

От фирмата, която се занимава с демонтажа на "Армията", информират, че се съобразяват с опазването на околното пространство и редовно имат проверки, при които не са констатирани никакви нередности и жалби.

"Към момента са отделени бетоните от трибуните на секторите “Б”, “В” и “Г”. Сектор “А” е демонтиран. През следващия месец предстои да бъде разделен отпадъка от сектор “А”, като строителните отпадъци ще бъдат прилагани на депо, а бетоните ще бъдат рециклирани и влагани в новото строителство на стадион “Българска армия”.



Стартира и демонтажът на прожекторите от осветителните стълбове на игралния терен, които ще бъдат предадени на наша площадка, където имаме инсталация за преработка на смесени метали. Алуминият ще бъде отделен и суровината ще бъде предадена на клуба на ЦСКА за изготвяне на сувенири.



От тренировъчните терени оградата вече е демонтирана. През следващия месец предстои да премахнем изкуствената настилка и това, което е под нея.

 Дейностите на обекта протичат по график. Към момента нямаме никакви изненади и трудности. Надяваме се да се включим в срока, който е зададен първоначално.



Стараем се да запазим околната среда и пространство чисти - без замърсявания от прах и без излишен шум. За целта ежедневно извършваме почистване на алеята и пътя до булевард “Драган Цанков” със специализирана машина за измиване на улици. Използваме и допълнителна машина с хидравлична четка за почистване на по-фините прахови частици.



При извозване на излишните земни маси и строителни отпадъци се стараем да не пречим и да не смущаваме преминаващите по алеите. Транспортните средства и водачите са инструктирани да се съобразяват с минаващите по алеите. Имаме назначен човек, който при необходимост спира превозните средства. До момента нямаме постъпили сигнали за възражение от преминаващи. Имаме проверки от Столичен инспекторат и Община “Средец” - не са констатирани никакви нередности и жалби", съобщават от фирма "Ростер".

Последвайте каналите ни в: