Английският Уест Бромич е поредният клуб, който се включва в битката за Кирил Десподов, съобщава "България днес". В момента тимът се бори за промоция във Висшата лига и търси класни нови попълнения за постигане на голямата цел.

Уест Бром е пети в класирането в Чемпиъншип и се намира в зоната на плейофите за влизане в елита. Мениджърът Валериен Исмаел има нужда точно от крило като Десподов, което може да играе по двата фланга на атаката. 
В момента Уест Бромич разполага с Мат Филипс и Робърт Снодграс отдясно, както и с Грейди Дианагана отляво. Първите двама са съответно на 30 и 34 години и клубът иска тяхна дългосрочна алтернатива.

Клубът вече осъществи първия си голям зимен трансфер, привличайки американския нападател Дарил Дайк от Орландо за около 9 млн. евро
За да си осигури услугите на Десподов, тимът трябва да извади минимум 5 млн. евро. От Лудогорец нямат никакво намерение да се разделят със звездата си за по-малка от тази сума.

Така англичаните се нареждат на опашката за актуалния Футболист на годината в България. Той е силно желан от турския Истанбул ББ, но до момента от там не са склонни да платят исканата за Десподов сума. 
Българинът е следен и от гранда Галатасарай, но засега конкретна оферта оттам липсва. Крилото е в полезрението и на гръцкия Олимпиакос.

Самият Десподов е склонен да остане в Лудогорец до лятото, когато цената му може да се вдигне допълнително.
"Само чета, нищо не знам - коментира Десподов свой евентуален трансфер - Пожелавам си да направя хубава подготовка и да спечелим всичко възможно, както и да влезем в Шампионската лига. Трябва да направим здрава подготовка и да не позволяваме да се случват грешките от миналата година. Надявам се Лудогорец да бъде поубедителен".