Треньорът на Черно море Илиан Илиев изяви опасенията си, че изходящите трансфери могат да отслабят състава му. Той обаче е категоричен, че в клуба всички работят за това “моряците” да запазят мястото си в топ 3 и в края на сезона.

„Тези оферти, които идват, може да се отразят и ще бъде трудно през пролетта. Не е лесно сега да се намерят заместници на някои от основните ни футболисти. Конкуренцията е сериозна и ще е трудно, но ние със сигурност ще търсим успеха във всеки един мач, както е било и досега.

Работим да сме в Топ 3, ще е добре и за нас като колектив, и за феновете ни. Към Пабло Гарсия има силен интерес и почти сигурно и той си заминава, като Леандро. Сюрпризираха ни с предложения към Сердюк и Родриго Енрике и ще ни е трудно. Не сме форсирани да ги продаваме, но те имат откупни клаузи. Чакаме нападател, чиято виза обаче се бави и дано бързо се развият нещата“, каза специалистът пред БНТ.

Избраният за треньор на 2021 година Илиан Илиев отчете, че наградата му е признание за всички в клуба и заяви, че не е очаквал да я получи. Специалистът взе отношение и по важни въпроси за българския футбол, като отчете, че независимо кой ще управлява в БФС е и наложително да има промяна.

„Промяна трябва да има, тъй като изоставаме във футбола от другите страни. Всичко тръгва от детско-юношеския футбол. После тези момчета идват при нас в мъжкия футбол и ние трябва да им дадем шансове. Най-лесното оправдание е да кажем, че не са готови. Ако стоят обаче на едно място, нищо няма да случи. Трябва да има промени и в самите клубове. Да се рискува с даването на шанс на младите“, сподели Илиан Илиев, който е уверен, че България може за спечели своята група в турнира Лига на нациите и като всеки баща се надява синът му да го надмине.

„Аз съм пестелив в оценките, не само към Илиан, а и към всички млади. Така беше и баща ми с мен. Не трябва да се задоволяват с малкото, а когато направят силен мач действително да знаят, че могат да се представят още по-добре в следващия мач“, категоричен бе Илиев пред БНТ.