Любителският тенис турнир ITL 500 има своя нов победител - Марк Хаджижеков, който триумфира за първи път в Интерактив Тенис този сезон. “Генералът” се наложи над Мартин Дамянов в мач продължил малко над 1 час, а пълен запис от двубоя можете да видите в канала на общността.

Хаджижеков опита да спечели купата още през март, но на крачка преди финала шансовете му бяха посечени от Андрей Андреев. Андрю взе историческа победа при 2:4 4:2 9:11, но след това отстъпи титлата от Maleeva Winter Night ITL 500 на Мартин Михайлов.

Марк с трудна победа на полуфинала срещу Мартин Михайлов

Хаджижеков успя да си осигури място във финалната двойка на 360 Night Tour след трудна победа именно срещу Михайлов. Навръх Великден двамата излезоха един срещу друг, но Марто започна доста по-убедително. След 4:1 в първия сет Марк направи страхотен обрат и се стигна до тайбрек във втория. “Генералът” обаче показа защо е втори в националната ранглиста на Интерактив Тенис и затвори мача след шампионски тайбрек, в който допусна само 2 точки за Михайлов. При краен резултат 1:4 4:3(2) 10:2 Хаджижеков продължи напред към финала и Дамянов, който вече го очакваше.

Мартин Дамянов си заслужи мястото сред финалистите на вечерния ITL 500 след отказа на Андрей Андреев да продължи напред и категоричната победа над Ивайло Иванов на полуфинала с 4:2 4:1.

Финалът на 360 Night Tour ITL 500

Двубоят за купата на вечерния любителски турнир от категория ITL 500 започна изключително добре за Мартин Дамянов, който успя да направи пробив още в третия гейм. Пет минути по-късно обаче Хаджижеков изравни резултата, а при 3:3 се стигна и до мини тайбрек, в който Марк успя да затвори сета с 4(4):3(0).

Това определено се отрази на играта на Дамянов, който е известен като маратонец на корта, и той допусна няколко непредизвикани грешки. “Генералът” използваше всичките си разнообразни оръжия и във втория сет поведе с 3:0. Вече течаха 50 минути от началото на двубоя и Дамянов реализира няколко възможности, с които направи и пробив за 1:3. След доста дълго разиграване Хаджижеков направи последен пробив и триумфира в категория ITL 500.

Успехът на Марк Хаджижеков и първата му титла този сезон е сериозна заявка за предстоящия Vimax Open 2024 от категория Grand Slam.

Дамянов ще участва и на следващия турнир от категорията, който започва на 20 май, а срещите се играят на кортовете на ТК “МГ Заимов”. Сред останалите записани са Валентин Бонев, Иво Боджаков и Андрей Андреев, а записването е отворено до 17 май на сайта на любителската общност - www.interactive-tennis.com

Последвайте каналите ни в: