Испанката Паула Бадоса показа, че се връща във форма и стартира с победа на турнира по тенис на клей в италианската столица Рим с награден фонд 5.5 милиона долара.

Бадоса надделя над 17-годишната рускиня Мира Андреева с 6:2, 6:3 за 1:34 час.

Испанката беше номер 2 в световната ранглиста през 2022 година, преди да пропусне втората половина на миналия сезон заради контузия в гърба. Сега тя е 126-а в класацията на WТА.

Бадоса поведе с 5:1 в първия сет преди 45-минутно забавяне заради дъжда, но след това също нямаше проблеми срещу Андреева.

Миналата година испанката стигна до четвъртфиналите в Рим, но това се оказа нейният предпоследен турнир за сезона. Това беше първи успех за Бадоса, след като победи Симона Халеп в Маями миналия месец при завръщането на румънката след наказание за допинг. Това също сложи край на поредицата й от шест загуби срещу тенисистки от топ 40.

В други срещи от днес Шелби Роджърс (САЩ) победи италианката Лиза Пигато с 6:1, 6:0. Вицешампионката от Откритото първенство на САЩ през 2021 година Лейла Фернандес (Канада) загуби от румънката Ана Богдан с 4:6, 1:6, а Юлия Путинцева (Казахстан) спечели срещу Мартина Тревизан (Италия) с 6:3, 6:4. Бившата номер 1 в света Анжелик Кербер (Германия) елиминира Лорън Дейвис (САЩ) с 6;1, 6:0 за 62 минути.

Турнирът "Мастърс" за мъже в Рим започва в сряда с Новак Джокович като първи поставен и с 10-кратния шампион Рафаел Надал в схемата. Яник Синер и Карлос Алкарас се оттеглиха поради контузии.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages