Треньорът на Байерн Томас Тухел обясни на пресконференцията преди реванша с Реал (Мадрид) от полуфиналите на Шампионската лига, че Ерик Дайър и Матайс де Лихт са на линия да започнат мача утре вечер на "Сантяго Бернабеу". Първата среща в Мюнхен завърши 2:2. 

"Те заслужават да продължат да играят заедно. Матайс получи зелена светлина", каза Тухел.

Нидерландският защитник Де Лихт пропусна срещата в Мюнхен преди седмица заради проблеми с коляното, а заместникът му Ким Мин-Джае бе сериозно обвиняван и за двете попадения на Реал.

Мусиала пропусна загубата с 1:3 от Щутгарт в събота също заради проблем с коляното, но и той участва в днешното занимание, подобно на защитника Дайър, който получи травма на главата срещу "швабите". 

Тухел няма да може да използва Рафаел Герейро и Кингсли Коман.

Според германеца "Сантяго Бернабеу" е най-трудният стадион за гостуване, но той е оптимист, че Байерн може да си тръгне с победа и да достигне до финала на "Уембли".

"Не говорим за легендата на Реал (Мадрид). Излизаме на най-трудния стадион за гостуване, но не е невъзможно да спечелим. Изиграхме силен първи мач, но не успяхме да победим. Имайки предвид, че сега те са домакини, смятам, че в момента шансовете са 51% в полза на Реал", каза още Тухел.
 
"Ние също сме голям клуб. Ето защо ни очаква страхотен мач. Ние сме на полуфинал и искаме да стигнем до финала. Играем утре, за да отидем на "Уембли", нищо друго", добави треньорът на Байерн.