Пари Сен Жермен посреща Борусия (Дортмунд) в мач-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. Двата отбора са устремени към големия финал на "Уембли", но за да стигнат до него, трябва да покажат най-доброто от себе си в сблъсъка на "Парк де Пренс".

В първия двубой на "Сигнал Идуна Парк" Борусия се наложи с 1:0 след гол на Никлас Фюлкруг. ПСЖ създаде доста положения след почивката, но не успя да реализира нито едно от тях и ще трябва да търси обрат на своя стадион.

Парижани отстраниха на осминафиналите Реал Сосиедад с две победи, а след това елиминираха Барселона. Отборът на Луис Енрике загуби с 2:3 у дома, но в реванша постигна разгромен успех с 4:1.

Борусия (Дортмунд) поднесе голямата изненада на четвъртфиналите, като изхвърли от турнира Атлетико Мадрид след загуба с 1:2 в Испания и паметна победа с 4:2 в реванша. Преди това "жълто-черните" преодоляха съпротивата на ПСВ Айндховен.

През уикенда Пари Сен Жермен нямаше мач в Лига 1 и се съсредоточи изцяло върху подготовката си за днешния изключително важен дуел.

Борусия загря за гостуването в Париж с убедителен успех с 5:1 над Аугсбург и заема пето място в класирането на Бундеслигата.

Килиан Мбапе води атаката на ПСЖ, заедно с Гонсало Рамош и Усман Дембеле, който се изправя срещу бившия си клуб. В средата на терена Луис Енрике е заложил на Фабиан Руис, Витиня и Уаран Заир-Емери. на вратата застава Джанлуиджи Донарума, а бранителите пред него са Ашраф Хакими, Маркиньос, Лукас Бералдо и Нуно Мендеш. Сред резервите остават Марко Асенсио, Брадли Баркола, Рандал Коло Муани и Милан Шкриняр.

Our lineup for tonight!#PSGBVB I #UCL ✨ pic.twitter.com/8NxTQ7eiCU

— Paris Saint-Germain (@PSG_English) May 7, 2024

Никлас Фюлкруг води нападението на Борусия (Д), а зад него ще действат Джейдън Санчо, Юлиан Брант и Карим Адейеми. Двойка вътрешни халфове са Емре Джан и Марсел Забитцер. Защитното каре оформят Юлиан Риерсон, Матс Хумелс, Нико Шлотербек и Ян Маттсен. Под рамката застава Грегор Кобел. На пейката Един Терзич е оставил Себастиан Алер, Марко Ройс, Донийл Мален и Никлас Зюле.

Wie im Hinspiel: Hier ist Borussias Startelf für den letzten Schritt in Richtung Wembley! ⭐️#PSGBVB #UCL pic.twitter.com/EhBHjpxqCV

— Borussia Dortmund (@BVB) May 7, 2024
Последвайте каналите ни в: