Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски разкри селекционните планове на клуба за летния трансферен прозорец.

Босът на черно-белите обяви, че е дал зелена светлина за трима нови играчи, без значение дали българи или чужденци.

"Преди дни имахме среща със спортно-техническата част и се разбрахме какво, защо и накъде. Имат право на трима нови. Да си изберат три пелета. Ако не успят – ще се оправяме с това, което имаме. Ще си ги създаваме футболистите. По един нов за всяка линия, не е малко. Каквито пелета изберат – такива. Може и българи, може и чужденци. На трима имат право. Двама си тръгват, Динко Хоркаш вече не го броя. Той напусна. При него нещата са решени, щом си е преценил така, негова си работа. Бабакар Дион и Евандро ще го последват“, коментира пред "Тема спорт“ Христо Крушарски.

"При нас всичко е наред. Йерархията се спазва и машината върви. Избират си трима нови и продължаваме напред и нагоре“, добави бизнесменът.

Един от тези трима нови ще е вратар. С изтичащ договор е и Кристиан Томов. През пролетта бе привлечен Мартин Луков, но спортно-техническият щаб умува за нов страж. Набелязани са двама българи. Очаква се обаче Томов да преподпише с черно-белите и да остане. Mладият страж се справи на ниво в двубои, в които му бе гласувано доверие, след като стана ясно, че Хоркаш напуска.

Наскоро нов договор с черно-белите парафира капитанът Димитър Илиев. Заговори се, че Бирсент Карагарен може да се завърне на "Лаута“.

На старши треньора Александър Томаш, който също подписа нов договор наскоро, са били предложени няколко чуждестранни играчи. Собственикът Христо Крушарски е дал параметри за заплата, като основното условие е, разбира се, въпросните трима нови да са свободни агенти.