Три големи шампионки от света на тениса блестяха със звездна красота и стил по време на Met Gala 2024. Мария Шарапова и сестрите Уилямс украсиха едно от най-големите благотворителни събития, което се проведе в понеделник в Музея на изкуството “Метрополитън” в Ню Йорк. Година след година то събира осемцифрени суми, а набраните средства са за Института за костюми към изложбения център.

Темата на тазгодишното събитие бе “Спящи красавици: Пробуждането на модата“, а дрескодът – „Градина на времето“. 37-годишната Шарапова впечатли с неонова рокля в цвят на тенис топка, която бе съчетала с разкошно лайм зелено наметало. Бившата приятелка на Григор Димитров носеше цветя в косите си, които беше прибрала в елегантна прическа. Опушени сенки и нежни обеци допълваха елегантната й визия. Мария мина по червения килим без годеника си - бизнесмена Александър Гилкс, с когото имат 2-годишен син.

Вниманието на фотографите по традиция грабна и Серина Уилямс. Носителката на рекордните 23 титли от Големия шлем през годините е демонстрирала различни открояващи се визии - от драматично омбре наметало от пера и гащеризон през 2021-ва до миналогодишната черна рокля до земята. Този път Уилямс си сътрудничи с “Баленсиага” и дефилира в рокля от златна тафта, допълнена от дълги черни ръкавици до раменете.

Нейната по-голяма сестра Винъс бе в рокля на Марк Джейкъбс, покрита с множество малки огледала. Пред медиите тя сподели, че докато е обличала дрехата при закопчаването на ципа едно от огледалцата се е пукнало. А всички, които вярват в суеверия, знаят какво означава това…

“Всяко, което счупя, е седем години лош късмет”, пошегува се Винъс Уилямс.

Последвайте каналите ни в: