Рома посреща Ювентус в дербито от 35-тия кръг на Серия А. Римските "вълци" продължават да водят люта битка с Аталанта за място в топ 5, което ще дава и участие в Шампионската лига, но трябва да мислят и за реванша с Леверкузен в Лига Европа, макар и да имат два гола пасив след първия мач. Момчетата на Даниеле де Роси се намират в добра форма и за последните 10 мача в Серия А имат едва едно поражение. Ювентус пък се намира в серия от три поредни равенства в първенството. "Бианконерите" са на трета позиция в класирането, само на точка пред 4-тия Болоня.

"Бианконерите" играят успешно в последно време срещу Рома, като в последните седем мача имат четири успеха, две равенства и само едно поражение. В предишния мач между двата отбора Юве спечели с 1:0.

Даниеле де Роси прави доста промени в състава си в сравнение със загубата от Байер (Леверкузен) с 0:2 в четвъртък. Изцяло подменена е защитната четворка, като днес като титуляри започват Расмус Кристенсен, Еван Ндика, Диего Йоренте и Анхелиньо. Стефан Ел Шаарауи пък е отстъпил мястото си на Томазо Балданци, който ще партнира в атаката на Рома на Ромелу Лукаку и Пауло Дибала.

📋 Ecco la formazione scelta da mister De Rossi per #RomaJuve 🐺

🔥 DAJE ROMA DAJE! 🔥#ASRoma pic.twitter.com/zYatIwBKGu

— AS Roma (@OfficialASRoma) May 5, 2024

Масимилиано Алегри няма да може да използва контузения Кенан Йълдъз и наказаните заради съответно допинг и нелегални залози Пол Погба и Никола Фаджоли. Той прави само две промени в състава си, като пуска в игра Уестън Маккени на мястото на Филип Костич, а Федерико Киеза се завръща сред титулярите вместо турския нападател.

📝 La formazione scelta da mister Allegri per #RomaJuve ⤵️ pic.twitter.com/TJfYJC8eJB

— JuventusFC (@juventusfc) May 5, 2024
Последвайте каналите ни в: