Ливърпул се наложи над Тотнъм с 4:2 като домакин на „Анфийлд“ в мач от 36-ия кръг във Висшата лига. Мърсисайдци успяха да вкарат два гола през първото полувреме чрез Мохамед Салах и Андрю Робъртсън, а на старта на второто попадения на Коди Гакпо и Харви Елиът направиха резултата 4:0. Тотнъм успя да върне два гола посредством Ричарлисон и Хюн-Мин Сон, но футболистите на Анге Постекоглу не съумяха да върнат интригата в двубоя.

След двата разочароващи резултата в последните два кръга, Ливърпул се върна на пътя на победите, като воденият от Юрген Клоп тим вече има 78 точки, заемайки 3-то място. Ливърпул обаче вече сериозно изостава от лидера Арсенал, който е с 83 точки и Манчестър Сити с 82, но и с мач по-малко два кръга преди края на шампионата. Тотнъм пък е на 5-то място с 60 точки и минимални шансове за излаз в топ 4.

Двубоят започна с натиск от страна на домакините. В 8-ата минута Мохамед Салах отправи същински снаряд към вратата на Тотнъм, но ударът му срещна напречната греда.

Две минути по-късно Харви Елиът се възползва от рикошет в наказателното поле на Тотнъм, за да стреля ниско по тревата, но защитник на „шпорите“ успя да избие.

Коди Гакпо получи топката по лявото крило на нападението на Ливърпул в 16-ата минути и навлезе навътре, за да центрира на втора греда, където Мохамед Салах засече с глава и реализира.

Ливърпул съумя да удвои преднината си в 45-ата минута, когато Коди Гакпо центрира на втора греда за Анди Робъртсън, който свали за Мохамед Салах. Ударът на египтянина обаче бе отразен от Гилермо Викарио. Последва добавка от страна на Робъртсън, който успя да реализира.

Ливърпул продължи с натиска си и на старта на второто полувреме, като бързо стигна до трети гол в 50-ата минута. Харви Елиът получи топката по дясното крило и центрира на втора греда за Коди Гакпо, който от чиста позиция прати топката в мрежата.

В 59-ата минута Ливърпул направи резултата 4:0 след гол-шедьовър на Харви Елиът, който преодоля Папе Матар Сар, за да стреля с в горния десен ъгъл на вратата, като не остави никакви шансове на Викарио да се намеси.

Тотнъм върна един гол в 72-рата минута, когато Бренан Джонсън бе изведен от дясно, а уелсецът центрира веднага за Ричарлисон, който се позиционира между двата централни бранители на Ливърпул, за да чукне топката във вратата.

Гостите съумяха да вкарат и втори гол в 77-ата минута. Оливър Скип получи топката по лявото крило и сви за Ричарлисон, който остави за Хюн-Мин Сон, който бе с лице към вратата, а капитанът на Тотнъм не се нуждаеше от втора покана, за да реализира.

До края на двубоя Тотнъм направи опит да върне интригата в двубоя, но така и не успя.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !