Наставникът на Черно море Илиан Илиев сподели впечатленията си след равенството 3:3 в контрола с тима на Добруджа. Вчера пък специалистът спечели приза за Най-добър треньор в България.

“Винаги съм казвал за контролите, че резултатът не е от значение. Идеята е повечето момчета да изиграят пълни 45 минути. Това, което искахме – да пресираме, да се играе в половината на противника, го постигнахме. Като цяло съм доволен от представянето на футболистите и в тренировките, и в днешната контрола. Младите са с нас точно заради това – да влизат, да играят и постепенно да израстват. Ангел Ангелов доскоро беше болен с КОВИД-19, така че е нормално да няма тази физическа свежест, както и другите, които минаха през тази болест последния месец. Надяваме се това, което виждаме днес като време, да продължи. Движим се по план, не сме пропускали тренировка и естествено, ако заснежи – тогава е проблем. Впечатлението за Кайл Спенс е противоречиво и засега не можем да се вземем решение, защото Леандро Андраде вдигна летвата и, за да вземем такъв футболист като него, ще трябва доста да чакаме. Търсим нападател, очакваме един да пристигне, който не е от ЕС и му е нужда виза. 

Към Пабло Гарсия също има интерес от отбори от чужбина. На него му остават 6 месеца до края на договора и трябва сериозно да помислим, след като нямаме шанс да преподпишем, тъй като има интерес към него от много места, дали не е по-добре финансово да дадем някаква възвращаемост към клуба. Пабло е във Варна, просто чака да се финализират нещата между клубовете. Със сигурност, ако Пабло Гарсия напусне, трябва да намерим още един футболист – вътрешен халф, и един нападател на този етап, и евентуално външен халф".