Верона постигна изключително важна победа с 2:1 над Фиорентина и се отдалечи от зоната на изпадащите. Тимът на Марко Барони има преднина от пет точки пред 18-ия Удинезе.

Гостите направиха подарък на съперника си в началото на двубоя. Раниери върна назад към вратаря, но Кристенсен не успя да овладее топката и се наложи да събори Тижани Нослин. Дарко Лазович откри резултата в 13-ата минута от отсъдената дузпа. Секунди по-късно Верона можеше да удвои аванса си, но удар на Федерико Бонацоли мина покрай вратата. Гаетано Кастровили пък удари гредата с удар от дистанция.

𝗙𝗧

A massive win for @HellasVeronaFC at home 🔝#VeronaFiorentina pic.twitter.com/EDIiwoOc9f

— Lega Serie A (@SerieA_EN) May 5, 2024

Бонацоли пропусна още една добра възможност. “Виолетовите” изравниха малко преди почивката с попадение на Гастровили. Халфът отсъстваше от терените почти година поради проблеми с коляното, но отбеляза завръщането си с гол. Това бе първото му попадение от май 2023 г.

След час игра Верона отново поведе. Миленкович не изчисти добре след центриране и Нослин се разписа с мощен удар. Гостите бяха бесни и претендираха, че Лазович е играл с ръка преди това, но разглеждането с ВАР потвърди гола. Фиорентина имаше предимство в последната част на двубоя. Удар на резервата Бонавентура бе блокиран, а Нзола пропусна прекрасна възможност в 83-ата минута.

Последвайте каналите ни в: