Челси смачка гостуващия Уест Хям с 5:0 в лондонското дерби от 36-ия кръг на английската Висша лига и задмина Манчестър Юнайтед на седмата позиция, поглеждайки смело и към шестото място, даващо право на участие в Лигата на конференциите през следващия сезон.

Домакините поведоха в 15-ата минута, когато отскочила топка се озова в краката на Коул Палмър, който безпощадно я изстреля към десния ъгъл за 1:0. Две минути след това Джаред Боуен надскочи защитата на Челси и нанесе удар с глава след центриране от корнер, но уцели напречната греда. След още две минути Трево Чалоба стреля с глава след подаване от свободен удар, но вратарят на гостите Алфонс Ареола демонстрира отличен рефлекс и спаси.

След половин час игра при опит за подаване на Николас Джаксън защитник на Уест Хям отклони топката към Конър Галахър, а той я прати елегантно към десния ъгъл за 2:0. Шест минути по-късно Тиаго Силва намери Нони Мадуеке, който с глава преодоля Ареола за 3:0. В 44-ата минута Джаред Боуен от гостите имаше нов отличен шанс да отбележи, след като стреля от добра позиция, но отново нацели напречната греда.

След почивката в 48-ата минута Нони Мадуеке проби по десния фланг и навлезе към наказателното поле, след което намери непокрития Нико Джаксън, а той на празна врата отбеляза за 4:0. Пет минути след това Уест Хям можеше да върне едно попадение, но Емерсон Палмиери от добра позиция стреля над вратата. В 56-ата минута удар на Джеймс Уорд-Праус бе спасен от Джордже Петрович.

Челси продължи да се забавлява на терена и в 80-ата минута Мойсес Кайседо пусна изключително извеждащо подаване към Нико Джаксън, той напредна и се озова очи в очи с Ареола, като хладнокръвно го преодоля за 5:0.

Малшансът продължи да преследва Боуен, който в 85-ата минута за трети път удари напречната греда и гостите си тръгнаха с тежка загуба от "Стамфорд Бридж".

Така „сините“ се изкачиха до седмото място във временното класиране с 54 точки, на 2 зад Нюкасъл, а „чуковете“ са девети с 49 пункта.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ !