ПСВ Айндховен стана шампион на Нидерландия за първи път от 2018 г. Тимът на Петер Бош си гарантира титлата два кръга преди края след домакински успех с 4:2 над Спарта (Ротердам). За клуба от Айндховен това е 25-а титла в историята му.

ПСВ отвя конкуренцията и до момента има само една загуба през този сезон и е отбелязал цели 107 гола в рамките на 32 мача. “Филипсите” спечелиха първите си 17 мача в Ередивизи и от рано показаха, че това ще е техният сезон. Те допуснаха единствената си загуба на 30 март от НЕК, но това вече имаха солиден аванс на върха. ПСВ е най-успешният нидерландски клуб през този век и имат 11 титли от 2000 г. насам. В този период Аякс е триумфирал девет пъти, а миналогодишният шампион Фейенорд два пъти.

KAM-PI-OE-NEN 😍#PSV25 pic.twitter.com/ker0dPUlw3

— PSV (@PSV) May 5, 2024

Днес тимът от Айндховен имаше нужда от точка, за да си подсигури титлата, но срещата не започна по очаквания начин. Метиньо даде изненадващ аванс за гостите в осмата минута, но автогол на Саид Бакари десет минути след това възстанови равенството. Йохан Бакайоко изведе ПСВ напред в 26-ата минута, а Оливие Боскали имаше лош късмет и също си отбеляза автогол три минути по-късно, за да направи резултата 2:2. Домакините поведоха отново с попадението на Боскали в 67-ата минута, а Джордан Тезе оформи крайното 4:2 точно 12 минути преди края на редовното време на двубоя.

Последвайте каналите ни в: