Саул Канело Алварес (61-2-2) е на мнение, че е можел да стигне до нокаут в битката с Хайде Мунгуя (43-1), но е избрал да бъде търпелив и да не търси приключване на двубоя на всяка цена. 

Канело надделя с единодушно съдийско решение над сънародника си в 12-рундов двубой в “T-Mobile Arena” в Лас Вегас. Гордостта на Гуадалахара отбеляза нокдаун в четвъртия рунд, а през по-голямата част от двубоя бе в пълен контрол, отбелязвайки по-точните и силни удари. 

“Можех да приключа двубоя, но не исках да бързам. Затова има 12 рунда, за да се види кой е по-добър. Не исках да правя грешки и затова направих това, което беше нужно, за да победя. Мунгуя е силен и умен, но е по-бавен и можех да съм по-добър с комбинациите си”, заяви 33-годишният спортист след победата в Лас Вегас. 

Той допълни, че и двамата с Мунгуя има какво да научат от този двубой.

“Мунгуя определено ще се научи на много неща. Той свърши добра работа и се би докрай. Ударих го в тялото много пъти, но той ще се научи как да стане по-добър след това. Надявам се наследникът ми в болка да е мексиканец. Или той, или някой друг. Аз ще си взема като урок неговата смелост. Винаги се опитвам да уча добрите неща от всяка битка. Мунгуя бе ранен, но продължи да се се бие и да върви напред, въпреки това. Това е смелост, на която се възхищавам.

Канело не се ангажира да дава обещания за това кой ще бъде следващ негов съперник, но бе категоричен, че вече е в позиция в кариерата си, в която не трябва да се съобразява с никого.

“Всеки иска да се бие с мен в момента. Винаги съм се изправял срещу когото и да е, но сега съм в позиция, в която аз решавам какво да правя. Ще видим какво следва”, споделя 

View this post on Instagram

A post shared by Premier Boxing Champions (@premierboxing)

Последвайте каналите ни в: