Лука Модрич и Начо се изравниха на върха по брой трофеи в историята на Реал Мадрид с други клубни легенди - Карим Бензема и Марсело. “Карето” вече има по 25 купи с фланелката на “белия балет”, като хърватският халф и испанският защитник завоюваха 25-ата си чрез триумфа в Ла Лига снощи.

The most trophies in Real Madrid history. pic.twitter.com/SbXAagPmMf

— Madrid Xtra (@MadridXtra) May 4, 2024

Даниел Карвахал е вече с 24 отличия с екипа на “кралете”, а и той, и Модрич, и Начо имат шанса да добавят още един ценен трофей до края на сезона. В сряда предстои полуфиналният реванш в Шампионска лига с Байерн (Мюнхен) на стадион “Сантиаго Бернабеу”, като “белия балет” издейства равенство 2:2 в първия мач в Бавария. Друга знаменитост в бяло - Тони Кроос - е с 22 трофея.

Самият Модрич влезе в историята за пореден път на Мадрид и чрез факта, че при победата над Кадис с 3:0 стана най-възрастният играч за “лос бланкос” в мач от първенството - на 38 години и 238 дни, като по този начин задмина досегашния рекорд на Ференц Пушкаш от 38 години и 233 дни.

В социалните мрежи се завъртя и друг любопитен факт за хърватската легенда на Реал - на 27-годишна възраст той напуска Тотнъм с 0 трофеи в колекцията си, докато сега 12 години по-късно вече има цели 25 с Мадрид.

Последвайте каналите ни в: