Саул Канело Алварес ще защитава световните титли в супер-средна категория в битка с Хайде Мунгуя в “T-Mobile Arena” в Лас Вегас. 

Двамата мексиканци ще премерят сили в планиран за 12 рунда боксов двубой.

Към момента Мунгуя няма загуба в 43 професионални битки. Канело има впечатляващите 60 победи в 64 професионални двубоя.

Следете двубоя на живо с нас:

Рунд 1: Хайде откри битката с няколко поредни прави удари с лявата ръка в първата минута. Канело търпеливо чакаше с вдигнат гард своята възможност да атакува. Шампионът пусна много малко удари в първата част, но не спираше да върви напред и да пресира съперника си. 

Рунд 2: Темпото се вдигна във втората част и двамата боксьори започнаха да разменят удари в средна дистанция. Канело последваше правите си удари с крошета с дясната ръка в тялото и главата на сънародника му. Боецът от Гуадалахара вкара в обръщение и лявото кроше и отбеляза няколко точни попадения с този удар.

Рунд 3: Мунгуя започна по-уверено в тази част и атакува със серии от по три или четири последователни удара. 27-годишният мексиканец не успя да пробие защитата на Алварес, но спечели респекта му. Шампионът започна да контра-атакува с ъперкъти в черния дроб и това спря устрема на връхлитащия го Хайме Мунгуя. Все пак претендентът открадна рунда с няколко чисти атаки в края.

Рунд 4: Канело търпеливо изчака опонента си да се измори след първоначалните му атаки в началото на четвъртата част, за да започне с атаките. 40 секунди преди края Мунгуя попадна в капана на шампиона. Алварес използва мощен десен Ъперкът в брадата, за да прати Хайме в нокдаун за първи път в кариерата му. Претендентът се изправи веднага и битката продължи.

Последвайте каналите ни в: