Бившият вратар на Пирин (Благоевград) Мирослав Митев се завърна в клуба, за да поеме подготовката на вратарите в представителния отбор. Митев, който за последно работи в отбора на Монтана, ще ръководи и подготовката на младите вратари в ДЮШ.

"Много съм доволен и щастлив, че отново съм тук. Приех поканата на ръководството с удоволствие - винаги е хубаво да си у дома. За последно бях в Пирин през 2013 г. Доста неща се промениха от тогава. В последните години се забелязва подобрение на инфраструктурата, терените в Рилци и Падеш са отлично поддържани и подготвени, стадион "Христо Ботев" е реновиран. Общината и клуба работят в отличен синхрон. Има фронт за работа, което ме радва", бяха първите думи на бившия вратар при завръщането му.

"Мястото, което Пирин заема в класирането, не отговаря на традициите и историята на клуба. Тази година е юбилейна и това ни задължава. Започва здрава работа, за да върнем доброто представяне. 
Ще работя с други двама бивши футболисти на Пирин - Петър Михтарски и Радослав Митревски. Вие ни наричате "легенди", аз не обичам това определение. Не мога да лежа на "стари лаври". Във футбола няма вчера, а само днес и утре.

Ще работя с вратарите на първия отбор, но ще отговарям и за подготовката на вратарите във Втория отбор и тези от школата. Предстои много работа и вратарите вече го усетиха. Няма почивен ден, вратарите на Пирин трябва да летят като "финикийци", трябва да са като пружинки. Всичко е здрава работа. Иначе няма как да се получат добри резултати", каза още спецът, който има сериозна кариера и в юношеските национални отбори на България.