Атлетико Мадрид победи с 1:0 като гост Майорка и се утвърди на четвъртото място в Ла Лига. Отборът на Диего Симеоне отново се отдалечи на 6 точки от преследвача Атлетик Билбао и е много близо до това да си гарантира участие в Шампионската лига и през следващия сезон.

Единственото попадение в двубоя отбеляза Родриго Рикелме в 5-ата минута. Атлетико създаде и още няколко чисти положения, но ги пропусна. Майорка е в криза след загубения финал за Купата на краля и взе само точка от последните си 4 мача. Тимът от Балеарските острови е 16-и в класирането и не си е осигурил оставането в Ла Лига.

Атлетико излезе без наказания Антоан Гризман, а няколко титуляри, сред които Родриго де Пол, Алваро Мората и Науел Молина, се появиха като резерви през второто полувреме. До Анхел Кореа в предни позиции изненадващо започна левият бек Самуел Лино.

Мадридчани бързо взеха аванс в резултата с гол на Рикелме. Халфът се освободи на границата на наказателното поле и с премерен удар не остави шансове на Предраг Райкович. Домакините имаха шанс да изравнят много скоро, но изстрел с глава на Антонио Раийо премина встрани от целта.

В 30-ата минута удар на Марио Ермосо срещна гредата. Малко след това Ведат Муричи се измъкна от защитата на Атлетико и стреля, но право в ръцете на Ян Облак.

В началото на втората част хубава атака на гостите изведе Маркос Йоренте на голова позиция, но той шутира високо над вратата. "Лос колчонерос" постепенно се прибраха в половината си и затвориха мача. Майорка само веднъж застраши вратата на Облак, но словенецът отрази удара на резервата Кайл Ларин.

В следващия кръг Атлетико ще посрещне Селта. Тимът от "Сивитас Метрополитано" се нуждае от още 6 точки, за да е сигурен участник в ШЛ.

На Майорка предстои домакинство на Лас Палмас.

Последвайте каналите ни в: