Бившият национал Георги Миланов отбеляза втория си гол с екипа на Динамо (Букурещ). Българинът се разписа при зрелищното равенство 3:3 като гост на Университатя (Клуж). Точката не помогна много на "червените кучета", които са на 14-о място в класирането с 22 точки кръг преди края на пелйофите в румънското първенство.

В последния си мач Динамо ще посрещне УТА Арад, който е лидер в групата на застрашените от изпадане с 34 точки. Дори победа няма да означава, че столичният гранд със сигурност ще запази мястото си в елита, защото това зависи и от резултатите на останалите отбори на дъното.

Университатя поведе в 5-ата минута с гол на Даниел Попа, който наказа бившия си отбор, но от уважение към Динамо не се зарадва на попадението. Гостите възстановиха равенството малко преди края на първото полувреме, когато Бани Ахмед се възползва от пас на Денис Политик и прати топката в мрежата.

В 48-ата минута Политик намери Миланов на границата на наказателното поле и след прецизния изстрел на българина топката спря в мрежата.

Домакините обаче изравниха в 61-ата минута чрез Денис Оанчеа. Вратарят Голубович скочи за висока топка в куп от футболисти, но при падането я изпусна. Оанчеа беше най-бърз и веднага я прати в мрежата, а съдията не се трогна от протестите на гостите, искащи фаул в атака.

До края на мача Динамо повече още един път чрез Домагой Павичич в 87-ата минута, но бившият защитник на Локомотив (Пловдив) Лукас Масоеро изравни в добавеното време за 3:3. И това попадение трябва да тежи на съвестта на вратаря и защитата на Динамо, защото падна след поредица от рикошети при изпълнен ъглов удар, а никой не изчисти топката извън наказателното поле.

Последвайте каналите ни в: