Наставникът на Рома Даниеле Де Роси призна, че изпитва симпатии към колегата си в Ювентус Масимилиано Алегри. Това младият специалист направи на пресконференцията си преди утрешния сблъсък между двата тима.

„Той се отнася с уважение към нас и също така е творил история в италианския футбол, като продължава да води отбор на високо ниво. Аз му симпатизирам, защото е играл заедно с моя баща. Дори няма да коментирам приказките за резултатите и схемите на игра. Такива концепции не съществуват. Треньори като Алегри, Анчелоти и Алегри са на високо ниво. Юве е тим, който не преминава през много добър период, но сме наясно, че там искат да си гарантират класирането за Шампионската лига“, коментира Де Роси.

Бившият халф беше запитан и за шансовете на Рома да играе на финала в Лига Европа след домакинската загуба с 0:2 от Байер (Леверкузен). „Класирането за финала вече е по-трудно, но не сме го отписали. Байер няма загуба в 47 мача и ще ни бъде тежко, но можем да го направим. Вече съм го правил като играч на Рома и освен това Аталанта отстрани Ливърпул. Първенството също е важно и ще вземем някои решения. Не можем да играем със същите 11 всеки път. Ние обаче няма да се откажем от нито една наша цел“, отговори той.

Последвайте каналите ни в: