Нотингам постигна изключително важен обрат срещу Шефилд Юнайтед с 3:1 като гост, за да се доближи до оставане в английската Висша лига. Отборът на Нуно Еспирито Санто победи “остриетата” след две попадения на Калъм Хъдсън-Одой и гол на Райън Йейтс. Преди това Бен Бреретон Диас бе дал аванс на домакините.

Първото опасно положение в мача бе за Нотингам, но Крис Ууд не успя да разпише от добра позиция. В 17-ата минута Шефилд Юнайтед откри резултата, след като Бен Бреретон Диас бе точен от дузпа с удар в горния десен ъгъл. Десет минути по-късно гостите успяха да изравнят. Данило намери Калъм Хъдсън-Одой на границата на пеналтерията, а той с прецизен изстрел не остави шансове на стража на “остриетата”.

След това домакините бяха по-активния отбор на терена, но Бреретон Диас и Камерън Арчър се отчетоха с пропуски. В 42-ата минута Форест можеше да стигне до пълния обрат, но удар на Ууд с глава срещна напречната греда.

Седем минути след старта на втората част Нотингам стигна до ключовия втори гол. Морган Гибс-Уайт изпълни статично положение, получи се разбъркване в наказателното поле, и топката стигна до Райън Йейтс, който с изстрел прати кълбото в мрежата.

В 66-ата минута Хъдсън Одой отбеляза втория си гол в мача. Той получи от Гибс-Уайт, напредна, и след хубава индивидуална игра прати удара си в долния ляв ъгъл.

В добавеното време на двубоя Шефилд Юнайтед остана с човек по-малко, след като Анел Ахмедходжич получи втори жълт картон.

С успеха Форест събра 29 точки и е на 3 пред 18-ия Лутън, докато Шефилд Юнайтед вече изпадна от английския елит.

Нюкасъл пък постигна убедителна победа като гост срещу Бърнли с 4:1. "Свраките" отказаха съперника си още през първото полувреме, когато отборът на Еди Хау отбеляза три гола, дело на Калъм Уилсън, Шон Лонгстаф и Бруно Гимараеш. В началото на втората част Александър Исак пропусна дузпа, но малко след това се разписа. Почетното попадение за Бърнли бе дело на Дара О'Шей в края на двубоя.

Брентфорд и Фулъм завършиха наравно 0:0 в друга среща от съботния следобед.