По време на пресконференцията за представянето на новия селекционер на България Джанлоренцо Бленджини се засегна и темата и с волейболистите, които са отказали да играят за мъжкия национален отбор.

“Изненадан бях от това, докато правихме списъка на състезателите, които да играят за Волейболната лига на нациите (VNL)! Оказа се че има играчи, които нямат желание да играят за националния отбор на България! Не само по-възрастни състезатели. А имаше състезатели в етап на сериозно развитие в кариерата си…

За мен е неприемливо това нещо. За да отклоняват поканата ми. Може би следващата година да се включи. Имаме нужда от хора, които искат на 100% да участват.

Знаем че трябва да влезем в огъня! Дори и състезатели с по-скромни възможности. Аз като треньор съм категоричен, че ще работя с хора, които са отдадени на 100% и искат да работят”, заяви Джанлоренцо Бленджини.

"Имаме нужда от хора, които да са отдадени. ние трябва да влезем в огъня, но целата е участие на Олимпийските игри през 2028 година в Лос Анджелис. Категоричен съм, че ще работя с хора, които имат желание и ще бъдат отдадени. Ще търсим състезатели, които с чест и гордост ще носят герба на България", каза националният селекционер.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов