Президентът на БФВолейбол Любо Ганев заяви по време на пресконференция за представянето на новия селекционер на мъжкия национален отбор Джанлоренцо Бленджини, че са си поставили голяма цял с него, а именно класиране на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

"Радвам се, че сред нас е Джанлоренцо Бленджини. Мисля, че няма нужда да го представям, само CV-то му беше 5 страници - 5 години треньор на националния отбор на Италия за мъже, дългогодишен треньор на най-силните клубни отбори. Много съм радостен, че успяхме да постигнем такава уговорка с него за целогодишна работа, защото специално в мъжкия отбор от тази година участват много подрастващи, а това означава, че от най-възрастните до най-малките трябва да бъди стиковано, да се работи по един и същ начин. Именно това ще бъде работата на Кико Бленджини. Фактически той ще помага и на треньорите на подрастващите да работят така, че тези състезатели, които идват от там, да бъдат готови веднага да заемат своето място в мъжкия национален отбор", започна Любо Ганев представянето на Бленджини.

"Няма какво да крия, разговорите бяха доста продължителни, след като дойде нашата идея. Проведохме един много обстоен разговор с него, казахте му какво искаме, какво гоним. Знаете, че сме си поставили една голяма цял - класиране на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028 за мъжкия отбор поне. Естествено ми се иска и при жените, но знам, че ще е по-трудно, докато при мъжкият отбор знам със сигурност, че с правилна работа и по правилния начин, ще успеем да го постигнем", каза още президентът на БФВ.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов