БФС следи под лупа мачовете от плейофната фаза на efbet Лига.

Преди последните срещи от родния елит клубовете, а и съдиите са били предупредени за възможно "черно тото" до края на сезона. До тези мерки се е стигнало, след като от УЕФА са уведомили БФС, че системата за бързо оповестяване е алармирала за вероятни манипулации в предстоящите срещи от efbet Лига и от Втора лига.

На този етап няма никакво реално доказателство, че някоя от предстоящите срещи ще бъде манипулирана по някакъв начин, но от БФС веднага са се заели с превенция.

Припомняме, че наскоро УЕФА уведоми родната централа, Министерството на спорта, Прокуратурата и Министерството на вътрешните работи за солидни съмнения за "черно тото" в роден мач. Ставаше дума за едно 5:5 за Купата на България между Септември (София) и Ботев (Враца) на стадиона в Драгалевци. В крайна сметка гостите от Враца продължиха в турнира сред дузпи, но системата на УЕФА за бързо оповестяване е отчела съмнителна дейност. Двубоят се игра на 1 ноември 2023 година, а все още официалните институции не са излезли с информация за случая.

"Мач Телеграф"