Непобеденият професионален боксьор Филип Хъргович (17-0) е напълно уверен в успеха си срещу Даниел Дюбоа (20-2) в предстоящата битка между двамата на 1-и юни. Хърватинът говори пред представител на “Queensberry Promotions” за сблъсъка с Дюбоа в Рияд и изрази категорично мнение, че ще надделее, тъй като двамата вече имат няколко сапринга зад гърба им и Хъргович знае, че е по-добрия боксьор.

“Той е малко бебенце за мен. Бил съм се с много по-силни удрячи от него и никой не ме е пращал в безсъзнание. Ще го унищожа. Той не е достатъчно възмъжал за мен. Изглежда като дете, което се е изгубило в мола и не може да намери родителите си”, заяви подигравателно Хъргович и допълни, че ще нарича Дюбоа “Голямото пате””, тъй като по негово мнение англичанинът се движи тромаво на ринга.

Дюбоа записа победа над Джарел Милър в последната си изява в ринга. Това се случи през декември 2023-а, когато 26-годишният британец надделя над Милър с технически нокаут в Рияд. Хъргович не е впечатлен от този успех.

“Вие, великобританците, правите всичко да изглежда голямо. Доти победите на Джошуа над Нгану и Хелениус направихте да изглеждат значими. Същото с успеха на Дюбоа над Милър. Това не е голяма победа, а просто победа. Ако победи мен, да това ще бъде голяма победа. Ако ме победи, ще призная, че е добър и ще се пенсионирам”, обеща задължителният претендент за световната титла на IBF при най-тежките.

Хъргович продължи с коментарите за Ей Джей и се закани и на него.

“Ще смажа Дюбоа, а след това през септември ще дойда на Уембли и ще се бия с Джошуа. Помните ли, когато хърватския отбор по футбол дойде на Уембли и ви смаза? Ще направя същото. Ще смажа Джошуа пред 80 000 англичани”, закани се Хъргович, напомняйки за победата на Хърватия с 3-2 над Англия в квалификация за Световно по футбол през 2017-а.

Последвайте каналите ни в: