Предстоящата боксова среща между живата легенда на спорта Майк Тайсън и ютубъра-боец Джейк Пол ще бъде регулирана като професионален двубой. Това съобщава американската медия ESPN, като се позовава на информация от Отдела по лицензи и спортни регулации на щата Тексас.

57-годишният Тайсън (50-6) и 28-годишният Пол (9-1) ще се сблъскат на 20-и юли в Арлингтън, Тексас. Резултатът от боксовия дуел ще бъде официално въведен в статистиките им.

“Не се шегувах, когато казах, че тов аще е истинска битка. Ще се видим през юли”, коментира Джейк Пол в социалните мрежи.

Все пак двамата няма да се боксират с ръкавици с размер 8 унции, а с по-безопасните такива от 14 унции. Рундовете ще бъдат осем с дължина две минути всеки.

Последната битка на Железния Майк бе през ноември 2020-а. Тогава той изигра осем рунда срещу друг ветеран бивш световен шампион - Рой Джоунс-младши. Нокаутьорът от Ню Йорк има 44 успеха в кариерата си без да се стига до съдийско решение.

Пол е в серия от три поредни победи. Единственото му поражение бе нанесено от Томи Фюри. Най-значимите успехи на влогъра са анс бившите звезди на UFC Нейт Диаз, Бен Аскрен и Тайрън Уудли.

Последвайте каналите ни в: