Брюж затвърди великолепната си форма през последния месец с гръмка победа с 3:0 при гостуването на Генк и оглави класирането в белгийската Юпилер лига. "Синьо-черните" имат 42 точки, а с толкова е и Андерлехт, който стигна само до 1:1 при визитата си на Серкъл Брюж.

Седмата поредна победа на Брюж във всички турнири дойде по безапелационен начин. Резултата откри Кириани Сабе в 19-ата минута след пас на Игор Тиаго, а в 67-ата Хуго Ветлесен удвои преднината на гостите. Игор Тиаго сложи точка на спора малко по-късно. Бившият нападател на Лудогорец има 18 попадения през сезон и дели второто място в листата на стрелците с Андерс Дрейер от Андерлехт и Мохамед Амура от Роял Юнион СЖ.

Андерлехт можеше да застане еднолично на върха в таблицата, но не успя да победи Серкъл Брюж. Двубоят на "Ян Брейдел" завърши 1:1, като тимът от Брюксел откри чрез Марио Струйкенс в 11-ата минута, а в началото на второто полувреме Йеспер Даланд възстанови равенството. Серкъл е на пета позиция в първата шестица, но все още има шанс да преследва място в топ 4 и участие в евротурнирите.

Доскорошният водач Роял Юнион СЖ срази шампиона Роял Антверп с 4:1 и е само на точка зада Брюж и Андерлехт. Виснет Янсен откри в полза на Антверп в 17-ата минута, но в края на полувремето Густаф Нилсон и Кевин Мак Алистър обърнаха резултата. Камерън Пуертас вкара за 3:1 в 54-ата минута, а в добавеното време отново той беше точен. Поражението остави Роял Антверп на дъното в топ 6 с 29 точки - една по-малко от Серкъл Брюж.

В групата на отборите, които се борят за оцеляване, Кортрийк победи с 1:0 РВД Моленбек и си отмъсти на същия съперник за поражението с 2:4 преди седмица. Кристиян Малинов отново беше в групата за мача, но остана на резервната скамейка.

Последвайте каналите ни в: