Ахмат на Светослав Ковачев разгроми Пари (Нижний Новгород) на Матео Стаматов с 5:1 в мач от 26-ия кръг на руското първенство. Двамата българи бяха резерви, но се появиха на почивката.

За домакините от Грозни това беше трета поредна победа и те вече са 10-и в класирането с 29 точки. Попаденията вкараха Мохамед Конате (2), Владислав Камилов, Милош Шатара и Лечи Садулаев. За Пари НН се разписа Николоз Кутателадзе. Отборът от Нижний Новгород е 11-и в подреждането с 28 точки.

Шампионът Зенит допусна втора поредна загуба. Питерци паднаха с 0:1 при визитата си на Динамо (Москва) и вече водят само с 1 точка пред втория Краснодар. Динамо затвърди възхода си в последните седмици и стигна до заслужен успех с гол на Константин Тюкавин в 77-ата минута. Младата звезда на "бяло-сините" беше точен в пети пореден мач и вече има 13 попадения през сезона, а Динамо излезе на трета позиция в класирането и се намеси сериозно в битката за титлата.

В топ 4 се завърна Спартак (Москва). "Червено-белите" спечелиха с 3:2 зрелищното дерби с Локомотив (Москва) и изпревариха "железничарите". Тео Бонгунда откри от дузпа в 44-ата минута, но Локо изравни в началото на второто полувреме с точен изстрел на Тимур Сюлейманов. Хесус Медина и Даниил Хлусевич вкараха нови два гола за Спартак, а резервата Владислав Сарвели оформи крайния резултат. Локомотив се смъкна на пето място в класирането с 41 точки.

Разочароващото представяне на ЦСКА (Москва) продължи и срещу Балтика. "Армейците" отстъпиха с 1:3 и вече са 9-и в подреждането. Кристиян Бистрович се разписа от дузпа срещу бившия си отбор, а другите попадения за Балтика реализираха Алекс Нашименто и Кирил Капленко. ЦСКА стигна до почетен гол чак в добавеното време чрез тийнейджъра Кирил Глебов. С успеха Балтика се измъкна от зоната на изпадащите и заема 12-а позиция.

До края на сезона в Премиер лигата остават само 4 кръга. В следващия от тях Зенит ще гостува на Факел (Воронеж), Краснодар ще играе срещу Криля Советов в Самара, а Динамо (Москва) ще посрещне Сочи.

Последвайте каналите ни в: