Фиорентина си върна самочувствието след загубата от Аталанта на полуфиналите за Купата на Италия преди няколко дни. "Виолетовите" разгромиха с 5:1 Сасуоло и изместиха Наполи от 9-ото място в Серия "А". Николас Гонсалес отбеляза два от головете за отбора на Винченцо Италиано, а освен него се разписаха Рикардо Сотил, Лукас Мартинес Куарта и Антонин Барак.

Сасуоло е един от тимовете в най-лоша форма в първенството и няма победа от 9 март. "Неровердите" са в зоната на изпадащите с едва 26 точки, а в оставащите 4 кръга им предстоят тежки мачове с Интер и Лацио.

Сотил постави началото на головата фиеста в 17-ата минута, когато си освободи пространство на границата на наказателното поле и с премерен изстрел преодоля Андреа Консили. Стражът на Сасуоло направи поредица от спасявания, но нямаше какво да стори в 54-ата минута, когато Мартинес Куарта беше точен с глава.

В 57-ата минута Кристиан Торствед върна интригата с мощен шут с левия крак, попаднал точно пред гредата. В ответната атака обаче Нико Гонсалес вкара за 3:1, а много скоро Барак реализира четвърти гол за Фиорентина. Отборът от Флоренция направи победата си още по-изразителна с попадение на Николас Гонсалес в 66-ата минута.

Последвайте каналите ни в: