Марсилия постигна първата си победа в Лига 1 от близо два месеца. Отборът на Жан-Луи Гасе се наложи с 2:1 над гостуващия Ланс и излезе на 7-о място в класирането, само на 2 точки зад днешния си съперник. Ланс беше по-добрият отбор на "Велодром", но направи много пропуски, а кошмарна грешка на Масадио Айдара в края на двубоя подари успеха на ОМ.

Марсилия поведе още в 1-ата минута с попадение на Пиер-Емерик Обамеянг. Нападателят от Габон засече центриране на Илиман Ндиайе и прати топката в мрежата. Това направи мача много открит, а гостите от Северна Франция пропиляха няколко изгодни положения пред вратата на Пау Лопес още до средата на първата част. Марсилия се ориентира към контраатаки и те не бяха никак безопасни.

Флориан Сотока, Ели Уаи и Анжело Фулжии постоянно тормозеха защитата на Марсилия, но все нещо не стигаше на гостите, за да изравнят. През втората част ситуацията на терена не се промени. Отново Ланс доминираше и създаваше положения, но ги пропускаше с лекота. Все пак, в 77-ата минута резервата Уесли Саид засече подаване на Айдара и се разписа за 1:1.

Точката щеше да свърши добра работа на Ланс, но грешен пас на Айдара в 85-ата минута доведе до светкавична атака на Марсилия и попадение на Пап Гей. Халфът се оказа непокрит в наказателното поле и с премерен удар с левия крак направи безпомощен Брис Самба - 2:1.

Последвайте каналите ни в: