Милуоки Бъкс продължава да изпитва сериозни кадрови проблеми в плейофите на НБА. “Елените” не могат да разчитат на Янис Адетокунбо заради контузията му в прасеца, а сега се оказа и че другата звезда на тима - Деймиън Лилард, е получил разтежение на ахилеса, което намалява драстично шансовете той да играе в днешния ключов мач №4 от серията с Индиана Пейсърс. Той се движи с помощта на ортеза, съобщава Шамс Чарания от The Athletic.

Milwaukee Bucks star Damian Lillard has suffered a strained Achilles, is in a walking boot and there is serious doubt over his availability for Game 4 vs. Pacers on Sunday, sources tell @TheAthletic @Stadium. pic.twitter.com/jQUJpovsSM

— Shams Charania (@ShamsCharania) April 27, 2024

Плеймейкърът на Бъкс се е оплакал от проблемите в крака си още по време на третия двубой с Индиана, загубен след продължение. Там Дейм игра 45 минути, но преди началото на продължението е казал на своя треньор Док Ривърс, че има проблем с придвижването и няма да може да е пълноценен за своя отбор.

Така има вероятност Милуоки да остане без и двамата си лидери за мач №4. От началото на серията Лилард записва средно по 32.3 точки и 5.3 асистенции, като в първия двубой той вкара 35 точки само през първото полувреме. Четвъртият двубой от серията е тази нощ от 2:00 часа българско време в Индианаполис.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages