Двама играчи на Национал (U19) започват професионална кариера.

18-годишният нападател Траян Тенев и 17-годишният офанзивен полузащитник Емре Дрянов подписаха договори с ЦСКА 1948.

Тази седмица те ще започнат подготовка с втория отбор на базирания в Бистрица клуб.

Траян Тенев е в столичния Национал от 6 години (от първата година на футбол 11), а преди това е тренирал в Лъвчетата. Тенев е играл за всичките ни юношески отбори. Емре Дрянов е в Национал от 12 години (втора група в детската градина) и е играл за всичките отбори от футбол 7 до Елитната юношеска група до 19 г.

Заедно с Тони Бакалов, който вече дебютира в Първа професионална лига, Траян и Емре оформят група от трима играчи, които вече правят първи стъпки в професионалната си кариера. Това са играчи от първите два набора (2003 и 2004), с които клубът достигна до старша възраст (Елитна юношеска група до 19 г.).

"Вярваме, че с таланта, трудолюбието и силата на характера си Бакалов, Тенев и Дрянов ще имат дълга, престижна и успешна кариера в страната и чужбина. Отделно от това, убедени сме, че както още в Национал (U19), така и в останалите ни отбори до Национал (2016), имаме множество играчи с огромен потенциал за професионална кариера. Клубът ни продължава да следва мисията си и да работи за развитието и възможно най-добрата реализация на всичките ни играчи", казаха за BgDerby от Национал и добавиха:

"Благодарим за посветеността, доверието и лоялността на Траян Тенев и Емре Дрянов, както и на техните родители през всички тези години, в които те отбиваха атаки на недоброжелатели и доказаха на всички, че са направили верния избор".