Лестър разби у дома Саутхемптън с 5:0 в отложен мач от 38-ия кръг на Чемпиъншип и направи огромна крачка към завръщане в елитната английска Висша лига само година след изпадането си.

Първото полувреме по никакъв начин не подсказа за предстоящия убедителен успех на домакините, които се оттеглиха на почивката със само гол преднина, който бе отбелязан от Абдул Исахаку в 25-ата минута.

През втората част Уилфред Ндиди покачи преднината на “лисиците”, а 75-ата Исахаку реши всичко с втория си гол за вечерта. След това Джейми Варди направи преднината 4:0 в 79-ата минута, а в 81-ата Исахаку оформи своя хеттрик и крайното 5:0.

След успеха си "лисиците” са лидери с 94 точки и два мача преди края на редовния сезон имат преднина от пет точки пред третия Ипсуич, но и “трактористите” са с мач по-малко. Загубата на “светците” трябва да радва и вторият във временното класиране Лийдс с Илия Груев в състава си, който засега е втори с 90 точки и вече има един конкурент по-малко за тази позиция. Саутхемптън остана четвърти с 84 точки и на практика отпадна от битката за второто място, а ще трябва да играе плейофи в битката си за промоция в елита.