Треньорът на Левски София Николай Желязков коментира след успеха над ЦСКА с 3:1 във финал №2 в Efbet Супер Волей, че са направили някои неща много добре накрая и са успяли да затворят мача. Ето какво още сподели Желязков след срещата пред медиите, сред които и Sportal.bg и Sportal TV:

"Днес се получи един хубав и красив мач, за това помогнаха и двата отбора, но и публиката на ЦСКА, която показа абсолютен феърплей, не можем да го отречем. Нашият отбор игра много добре, направихме два много силни първи гейма, след което в третия просто спряхме да играем. Получи се така, че отборът на ЦСКА направи някои смени, които им се получиха добре, докато ние спряхме да сервираме, да бъдем агресивни. Но хубавото е, че в четвъртия гейм нашите смени проработиха добре и успяхме да затворим мача."

"Направихме някои неща много добре накрая. Смятам, че се справим и доста добре тактически, успяхме да изпълним нещата, които трябваше да направим добре и се получиха добре. Не е тайна, че диагоналът на ЦСКА им е основен нападател, така че успяхме да бъдем доста прецизни на блокада в края точно срещу него. Днес на моменти изпълнявахме много ефективен сервис, не мога да кажа, че беше бомбен, но беше тактически правилно насочен, който затрудни до голяма степен играта на ЦСКА и я направи предвидима за нас."

"Левски е отбор, който през последните вече 2 години е сред първите в България и беше съвсем логично да търсим нещо повече. Израстването е повече от очевидно във всичко."

"Аз съм човек, който е играл доста такива мачове като състезатели и съм бил и треньор във финални серии - печелил съм, губил съм, така че гледам на нещата по малко по-различен ъгъл. Гледам да си свърша работата по най-добрия начин за следващата среща, защото сме виждали много първенства където има от 0-2 до 3-2 и много други различни варианти. Така че, нищо не е свършило докато не е свършило. За нас е много важно да предам това на момчетата и да бъдем концентрирани до последно върху играта и това какво трябва да направим на игрището. Резултатът е вследствие на играта."

"Надявам се залата в петък отново да бъде пълна, защото пред такива трибуни се играе наистина прекрасно. Много е приятно и за момчетата това е енергия, която помага със сигурност. Не смятам, че домакинският фактор има значение. Той е фактор до някаква степен, но смятам, че той може да помогне в определени моменти. Нивото на волейбол е такова, че трябва да покажеш добра игра. Артистите са вътре, те трябва да си свършат добре работата. Публиката много помага, дава тази енергия, този заряд на момчетата, което е много важно, но със сигурност първо ние трябва да си свършим работата, за да помогне и публиката."

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов