Отборите на Арсенал и Челси се изправят на “Емиратс” в мач от Висшата лига. Срещата започва в 22:00 часа. Това е отложен двубой от 29-ия кръг.

Тимът на Микел Артета е лидер в класирането заради по-добрата си голова разлика от Ливърпул и с точка повече от другия претендент за титлата Манчестър Сити, който обаче е с мач по-малко. Челси пък е чак девети, а преди дни отпадна от ФА Къп. По-рано през кампанията двата отбора направиха 2:2 на “Стамфорд Бридж”, след като “сините” водеха с два гола до четвърт час преди края.

Томас Партей започва за домакините, а Габриел Жезус е оставен на пейката. Томиясу е предпочетен за лявата зона на защитата.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

🔙 Tomiyasu returns
⚖️ Partey in the middle
⚡️ Havertz leads the line

Let's seize the opportunity, Gunners 👊 pic.twitter.com/aOiWCkh43k

— Arsenal (@Arsenal) April 23, 2024

Коул Палмър не е успял да се възстанови от заболяването си и дори не е в групата на Челси. Вместо него започва Михайло Мудрик, а Рахийм Стърлинг отново е сред резервите. Николас Джаксън, който направи поредица от пропуски срещу Манчестър Сити, пак е на върха на атаката. 20-годишният юноша на клуба Алфи Гилхрист дебютира като титуляр в Премиър лийг на мястото на контузения Мало Густо.

Your Tuesday night team news is here! 🗞️@ParimatchUK | #CFC | #CheEve pic.twitter.com/4cKqA1cCFj

— Chelsea FC (@ChelseaFC) April 23, 2024

Съставите:

АРСЕНАЛ: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Томиясу, Партей, Райс, Йодегор, Тросар, Сака, Хавертц

ЧЕЛСИ: Петрович, Гилхрист, Дисаси, Бадиашил, Кукурея, Кайседо, Енцо, Галахър, Мудрик, Мадуеке, Джаксън

Последвайте каналите ни в: