Националът на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев се класира за втория кръг на сингъл и за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара.

Поставеният под номер 4 българин направи обрат и победи Томаш Ланик (Словакия) с 4:6, 7:6(6), 7:6(7), а срещата продължи 3:25 часа.

Милев изоставаше с 2:4 във втория сет, но успя да изравни, а след това и да спечели тайбрека с 8:6 точки. В третата част той поведе с 5:3, но допусна обрат за 5:6. При този резултат Ланик сервира за спечелване на мача, но българинът успя да пробие и да се стигне до в тайбрек. В него Милев спаси два мачбола и триумфира с 9:7 точки.

На двойки Милев и Феликс Мишкер (Великобритания) продължават на четвъртфиналите след успех над Матю Уилям Доналд (Чехия) и Фьодор Соседкин (Русия) с 6:1, 6:2 за 53 минути.

Динко Динев също е четвъртфиналист на двойки. Българинът и Матиас Уйвари (Латвия) се наложиха над Айнюс Сабаляускас и Пиюс Вайтекунас (Литва) с 6:4, 4:6, 10:4 за 79 минути.

Последвайте каналите ни в: