Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг бе много остър в реакциите си относно негативните коментари в пресата и сред феновете след полуфиналния сблъсък с Ковънтри за ФА Къп. Нидерландецът определи като позорни критиките на медиите, тъй като “червените дяволи” са постигнали целта си класиране на финала.

“Попитахте ме и след мача в неделя дали случилото се позорно, но аз смятам, че позорна е реакцията на медиите. Футболът на топ ниво значи резултати, а ние стигнахме до финала и го заслужихме не само в този, но и в останалите мачове. Загубихме контрол за 20 минути, имахме и лош късмет. Стана 2:3, след това 3:3, в края пък имахме голям късмет, което също е ясно. Дузпите бяха много добри от наша страна и стигнахме до финала, което е огромно постижение. Да достигнеш два пъти за две години до финала е великолепно постижение за мен като мениджър, стигам до финал за купата в четири последователни сезона,” заяви треньорът.

Бившият наставник на Аякс бе категоричен, че Антъни не е постъпил правилно, но подчерта, че причина за това е била провокация. Тен Хаг заяви също така, че от тук нататък “червените дяволи” трябва да спечелят всички мачове до края на сезона и тяхната работа е да спечелят всички мачове до края на сезона.

“Разбира се, че не трябва да реагира така, но вие не видяхте провокацията, а само неговата реакция. И все пак не бива да постъпва така. Но аз видях и това, което направи Хари Магуайър. Трябва да признаем представянето на Ковънтри, които успяха да се върнат в мача след 70-ата минута, до когато доминирахме в мача. Трябваше да затворим срещата, но тяхната реакция беше много добра,” коментира Тен Хаг.

Специалистът очаква Бруно Фернандеш и Алехандро Гарначо да са на линия за утрешния мач срещу последния в Премиър лийг Шефилд Юнайтед, макар че имаха съмнения за травми след мача в неделя. Не така стои въпросът със Скот Мактоминей и Маркъс Рашфорд, които почти сигурно са аут.

“Смятам, че Гарначо ще се оправи, както и Бруно. В момента Скот Мактоминей е на прегледи, но около него има големи въпросителни, както и около Маркъс Рашфорд. Нашата задача остава да печелим всеки мач, защото трябва да се класираме за Европа. Това е нашият подход и това, което Манчестър Юнайтед представлява. Вървим мач за мач, но трябва да го постигнем и имаме две възможности да го постигнем - първенството и финала за ФА Къп,” завърши Тен Хаг.

Последвайте каналите ни в: