Мениджърът на Нюкасъл Еди Хау съсредоточи почти цялата си пресконференция относно състава, с който разполага и евентуалното развитие около контузените футболисти в неговия тим. “Свраките” продължават да имат сериозни проблеми с отсъстващи играчи, като според информациите в момента те са цели 11. От тях цели десет лекуват различни физически проблеми, а Сандро Тонали е отстранен поради нарушаване на правилата за залагания.

“Опитваме се да съберем колкото е възможно повече играчи, които могат да направят разликата за нас. Мисля, че се тиражират различни фалшиви новини за това кой тренира и кой не. Няма нито един футболист, който ще се завърне за утрешния мач с Кристъл Палас, но се надяваме да видим няколко преди края на сезона”

Той изрази надежда, че Киърън Трипиър, Мигел Алмирон, Ник Поуп и Жоелинтон ще могат да играят отново до края на кампанията. “Надяваме се четиримата да могат отново да играят през този сезон, но в момента е трудно да определим дата, тъй като нито един от тях не тренира в момента. Калъм Уилсън тренира през тази седмица добре и е хубаво да го имаме отново. Той допринася с енергия и качество и изглежда наистина добре след завръщането си. Очакваме да може да направи серия от мачове и да допринесе за представянето ни. Смятам, че Джамал Ласелс и Свен Ботман приемат добре ситуацията със своите контузии. Свен се завърна в Холандия, така че не сме го виждали скоро. Взехме решение и за Луис Майли. Той няма да играе повече до края на сезона. Дори да имаме шанс, няма да го използваме, защото изисквахме много него, той е млад играч и мислим за дългосрочното му развитие,” заяви Хау.

Последвайте каналите ни в: