Новият треньор на Байерн ще бъде обявен до края на седмицата, твърдят медиите в Германия. Счита се, че това ще бъде Ралф Рангник, който в момента е начело на националния отбор на Австрия.

Вече са започнали разговори между двете страни и в последните часове нещата са станали доста сериозни, твърдят запознати. Доскоро се считаше, че има голяма пречка 65-годишният специалист да започне работа на „Алианц Арена“.

Тя не е свързана с поста му в австрийския тим, а със скандал между Рангник и Ули Хьонес. Двамата обаче са изгладили отношенията си и няма никакви пречки Професора да замени Томас Тухел след края на сезона.

Байерн ще трябва да плати компенсация на Австрийския футболен съюз, за да ангажира Ралф Рангник след края на Евро 2024. Професора има договор с австрийците до 2026 г. В Мюнхен обаче са оптимисти, че ще постигнат споразумение. 

В следващите дни е предвидено заседание на директорите на Байерн, в което ще бъде сериозно обсъждана ситуацията с назначението на наследник на Томас Тухел, който напуска след края на сезона.